2014. január 11., szombat

Sószappan készült ma reggel. Egy ismerősünk ekcémás, és mivel már egy ideje szeretnék sószappant készíteni, és tegnapelőtt himalája só is lett, így készítettem egy adagot.

Olíva olaj, repce olaj, disznózsír, kókusz olaj az alap, szappanosodás után került bele 5 ek. himalája só, egy ek. rózsaszín agyag és 1 ek. ricinus olaj, a folyadék pedig 2/3 kecsketej, 1/3 desztvíz.


A szappan ilyen lett, érdekes színe van a rózsaszín agyagtól, ránézésre nem tűnik nagyon karcosnak a sótól.

4 hét után meglátjuk milyen lesz.

28.02.2014: A szappant kézmosásra használjuk, nagyon kellemes, finom érzés, jól habzik. A választott forma nem a legszerencsésebb, nehézkes használni. Az az ismerős, akinek készítettem, nem próbálta még ki. Viszont most kapott egy másik ismerős, aki kért, ekcémás kézre. Kíváncsi vagyok valóban fog-e hesználni. Mindenesetre mindenképp fog még készülni nagyobb mennyiségben, más formában ilyen szapppan, nekünk kézmosásra nagyon bevált.